Weeno One

Élj a testedből

2017. március 20. 13:35 - Weeno

Avagy egy clickbait cím, hogy tutira beleolvass a posztba

Halihó! 

Csináltam egy táblázatot, amiben a kiadásaimat és bevételeimet vezetem, illetve kiszámoltam, hogy a kiadásaimat hogyan tudnám minimalizálni, a bevételeimet pedig kimaxolni. Az eredménytől megszédültem. 

Tekintettel rá, hogy Lölő nem vállalta az apasági tesztet, körbenéztem, hogy milyen másodállást, hétvégi munkát, egyéb kiegészítő keresetet tud egy átlag magyar legálisan elvállalni, megszerezni.

1. A vérplazma - 35.000 / hó 

A vérplazma adás nagyjából 1 órát vesz igénybe mindennel együtt. Az alkalmassági vizsgálat után 1 héttel már mehetsz is - feltéve, hogy megfelelsz a kritériumoknak -. Alkalmanként 3500 magyar forinttal és egy csinos kis egészségügyis macával jutalmaznak a hősiességedért, de jobb helyeken csoki is jár. Azért a nettó háromezeöccá egész jó órabér, nem? Ja, és Wi-Fi is van. 

Számoljunk-> 

Elvileg 2 naponta lehet plazmát adni, de ha visszatérő vendég vagy, akkor kicsit több időt javasolnak két adás között. Számoljunk olyan értékekkel, amibe azért még nem pusztulsz bele, de legalább egy kis pénz áll a házhoz. Havi 10 vérplazma adás egészen elfogadhatóan hangzik és jó eséllyel az életedet sem veszélyezteti. Ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt kb. nettó 35.000 forintot vihetsz haza 10 óra "munkával". Ausztriában egyébként ennél többet fizetnek, de az utazási költség miatt sehogy nem jön ki pozitívra a matek. 

A héten el is megyek a Corvinhoz, beizzítom a dolgokat, aztán jelentkezem, hogy milyen volt. 



2. Sperma donáció - Zabigyerekek. Zabigyerekek everywhere - 90.000 forint

 
Ez már kicsit komplikáltabb, mint a vérplazma adása. Ahhoz, hogy benépesítsék a Földet a lágy részed váladékaival, kicsit több és lehetetlenebb orvosi vizsgálatra van szükség. Első körben ki kell tölteni a kötelező papírokat, majd a kezedbe nyomnak egy mintavételi csészét, amivel meg kell látogatnod a "lecsapoló" helyiséget. Sajnos A hálivúdi filmekkel ellentétben senki nem fog segítő jobbot nyújtani, így többé-kevésbé Kiszel Tünde naptárból, vagy jobb esetben CKM-ből lehet ihletet meríteni. Ha végeztél, leadod a termést, aztán reménykedsz a legjobbakban. Ha a genetikai és nemzőképesség vizsgálatok megtörténtek - és vagy annyira szerencsés, hogy mindent rendben találtak -, akkor kapsz egy medált, hogy te vagy az emberiség hőse jönnek a pszichológiai tesztek. Igen, ez fontos. Gondoljunk bele az anyuka helyébe, aki ilyen úton szüli meg a gyermekét, akiről 15 éves korában kiderül, hogy rá van gyógyulva a herkára, meg az alkoholra, veri a tanárait, és egyébként legalább három olyan tulajdonság igaz rá, aminek "pata" a vége. 

Számoljunk-> 

Hazai szabályozások mellett egy ember átlagosan 6 mintát adhat és mintánként maximum 15.000 forint ellenértéket kap. Ez összesen nettó 90.000 forintot jelent, ha kimaxolod a dolgot. 


A forrásaim alapján az ideális donornak van már legalább egy Nobel-díja (lehetőleg orvosi, fizikai, matematikai), két Olimpiai aranya, ráadásul olyan humorérzékkel rendelkezik, mint Kiss Ádám. Oké, ez óvatos becslés szerint is az emberiségnek úgy nulla százalékára igaz, de próbálkozni szabad. 

Tartalomnak jó volt, de ezt biztosan nem fogom kipróbálni. Nem szeretnék én lenni a magyar Starbuck, hogy aztán több gyerekem legyen, mint ahány ismerősöm van Facebookon. 

 

 

3. Hajas biznisz - 35.000 forint /3-4 év 


Oké. Képzeljük el, hogy léteznek olyan fodrász szalonok és kiskereskedők, akik emberi hajjal bizniszelnek. Jelen esetben megveszik azt, hogy aztán dupla, tripla, stb. áron feltegyék hajpótlékként.

Alvilágibb körökben gondolom, ez kicsit úgy néz ki, mint a Public Pickup videók. Egy srác odamegy egy "random" lányhoz, mire asszondja' "Psszt! Csaj!". A kezébe nyom egy kisebb köteg kutyadollárt - wir haben das geld, wir haben das euro, tartja a mondás -, aztán a leányzó már meg is szabadult pár réteg ruhától hajtól. 

Számoljunk->

Tekintettel rá, hogy a minimum vágási hossz eladásra szánva 35 cm, illetve számba véve a haj bitangpusztulatosan lassú növekedési sebességét (12mm/hó), a külső források szerint nagyjából 3-4 évente tudsz hajat adakozni. Egy ilyen hajas biznisz átlagosan 5-35.000 forint közé tehető, illetve a vágás mértéke miatt egy ingyen hajraigazítást (mekkora szóvicc) is kapsz. 

Férfi ember létemre relatíve rövid hajam van és minőségre sem feltétlen olyan, mint Palvin Barbi fürdés után, ezért én ezzel a lehetőséggel nem tudok élni. Ettől függetlenül egy alternatív dimenzióban valószínűleg minden télen vagyonokat keresnék a hónaljszőrzetemmel. 

4. A cukrosbácsik, a cukrosnénik, a cukorfüggők és az érzékenyek - X forint 


Tegyünk tisztába pár fogalmat. A Sugar Daddy-k / Sugar Mommy-k azok a gazdag (jellemzően multi cégek CEO-i, gazdag nyuggerek, lottó nyertesek, maffiavezérek, becsületes politikusok) emberek, akik az üzleti útjaikra vagy csak szimplán a kevés szabadidejükbe keresnek egy fizetős lelki társat - Sugar Boy-t / Sugar Girl-t -, aki bizonyos ellenszolgáltatásokért cserébe pénzt, drága ruhákat, kocsit, lakást, bármit kérhet. Oké, ez most csöppet luxusprostitúciónak hangzik, de azért elég jelentős különbség van. Ugyanis vannak olyan cukrosbácsik és nénik, akik például csak az eredeti Star Wars trilógiát szeretnék megnézni kellemes társaságban. Együtt utánozni Chewbaccát, annyiszor inni egy felest, ahányszor C3PO panaszkodik vagy R2D2 sípol.

Számoljunk->

Nehéz dolgom volt, mert nem sok egyetemista lány posztolja Facebook-ra, hogy mit vállal egy Deák-igazolványért vagy egy szép cipőért. Ez egy elég nehezen megfogható témakör, embere válogatja. Mindenesetre én a sikeres vénasszonyok legnagyobb bánatára nem fogom kipróbálni.

 

5. Gyógyszerkísérletekben való részvétel

Ki ne szeretne elmenni egy laborba, ahol véletlenül megcsípi egy radioaktív pók, aminek következtében megtanul feszes rucit varrni és fejjel lefelé lógva smárolni, esőben. Sajnos a gyógyszerkísérlet nem ennyire funky. Általában 2 csoportra osztják a jelentkezőket. Az egyik csoport a valódi teszt készítményt kapja, a másik pedig csak placebót.

A placebósoknak mennyire jó dolga van már? Gyakorlatilag azért kapnak egy raklap pénzt és 2 hét igazolt hiányzást a munkahelyről, hogy izguljanak. A valódi gyógyszeres kísérleteknek viszont a WHO által megszabott McDouglas (if you know what I mean) skálán történő elhelyezkedése meghaladja az egészségügyi határértéket, ezért nem túl ildomos ilyen kezdeményezésekben részt venni. Kivéve, ha van protekciód és a placebó csoportba tesznek. De miért tennének? Akkor tudnád, hogy az nem az igazi és nem lenne semmi értelme. 

 

Ennyi volt a móka mára. Ebből a posztból megtanulhattátok, hogy az albi rezsijét és a - szó szerint - borravalót hogyan tudjátok kitermelni a saját testetek tudatos felhasználásával. Amit biztosan ki fogok próbálni és rendszeresen csinálni, az a vérplazma adás. Az OVSZ adatlapom szerint 16 alkalommal adtam vért, úgyhogy egy tűtől nem fogok krokodilkönnyeket hullatni, erre bátran buzdítalak benneteket is! 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://xdaychallange.blog.hu/api/trackback/id/tr4612352387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamTwo 2017.03.21. 00:51:41

Plazmát évente 45 alkalommal lehet adni, szóval ha hosszú távon csinálja az ember, akkor csak max heti 1 alkalom jön össze. Ide értve a kötelező véradás miatti szünetet, vagy azt, hogy éppen nem jó a korábban lefoglalt időpont, nyaralsz, legutóbb bevérzett stb.
Első alkalommal nem fogsz plazmát adni, előbb van egy alkalmassági, vérvizsgálat miegymás és csak utána.
Az is kérdés, hogy mindkét vénádat jónak minősítik-e vagy csak az egyiket (vagy egyiket se). Elég vastag tűvel szúrnak, szerintem célszerű váltogatni. Ha bevérzel, az a vénád kiesik vagy két hétre, míg fel nem szívódik.
Figyelni kell a kajára, és ami az elején a legnehezebb, plazmaadást megelőző napon 3, aznap 1,5-2,5 L vizet (attól függően, hogy reggel-délben-délután mész) be kell nyomni. Ez csak addig tűnik egyszerűnek, amíg el nem kezded, de 1-2 hónap után simán meg lehet szokni. Elég hamar kiderül, ha elsumákolod. Aznap már nincs fizikai meló, nincs cipekedés, mert bevérzel.
A havi 35.000 hülyeség, annyit nem lehet, szóval a havi 14.000 forint mellett az is szempont lehet, hogy hetente mérnek vérnyomást, testsúlyt, hőmérsékletet, ez jó eü kontroll lehet.

ubu1a 2017.03.21. 01:00:38

Az a baj, hogy a felsorolt ötletek könnyen kizárhatják egymást. Előfordulhat, hogy a gyógyszer kísérleti nyuszinak kihullik a szép hosszú haja, de ha mégsem, akkor sem biztos, hogy szívesen látják visszatérő vendégként az OVSZ-nél. Ha meg a sok pirulától már nem áll fel, akkor sugar daddyként és sperma donorként is könnyű csődöt mondani. Úgyhogy csak óvatosan...

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2017.03.21. 02:42:51

Ha spermát akarsz adni, akkor helytől függően 3-6 napig semmi matyi, semmi szex, no alkohol, no cigi. Mondjuk, ez tiszta spórolás. Néha amúgy menj el, mert megomndják milyen minőségű a cucc, akkor is, ha nem felesz meg, így időben tudod, hogy gond lesz-e, ha gyereket akarsz. udom, most még csak 22 vagy, de hamarosan fontos lesz, hogy miattad nem jön-e össze a gyerek.

A Gyógyszerkísérleten viszont frankón elgondolkoztam Angliában, ott csinos, 1000-5000 fontokat ajánlottak, ha megfelelsz a kritériumoknak és szerda délelőtt be tudsz menni a kórházba, meg kontrollok, satöbbi, szóval meló mellett elég valószínűtlen volt, csak nem akartak az én időbeosztásomhoz igazodni.

victor vacendak 2017.03.21. 08:31:57

100 évvel ezelőtt még 75-100 millió volt az átlag spermiumszám per mm3. Manapság meg alig 15-20 millió és hogy ez mennyire kevés: 10 millió alatt már súlyos gondok vannak (az már oligospermia). Vagyis nagyon, de nagyon kevés donorsperma megfelelő (volt is egy cikk egy-két éve, hogy külföldről kéne behozni spermamintákat a megtermékenyítéshez, amit meg a jogszabályok nehezítenek, így Mo-n kvázi válság van...:-). És akkor még a motilitásról meg egyéb dolgokról nem is beszéltünk (ez a mutató egyébként rosszabb lesz, minél tovább tart az absztinencia mintaadás előtt). Szóval én erre nem bazíroznám a havi betevőt (a barátnődnek jobb betevő lehet).

szamaritánus 2017.03.21. 09:10:49

Mindegy, csak dolgozni ne kelljen, idiota

na4 2017.03.21. 09:12:32

Ha eddig jutottál, és már csak ennyi választásod maradt, akkor az csak egyvalamit jelent: ez a vég, A kényszerpálya. Miért nem inkább egy jó állás, valami vállalkozás, stb. A témák az utcán hevernek, csak le kell hajolni érte.

Pic 2017.03.21. 09:16:20

Csatlakozom. Elég durván levitték a lécet, a határérték szempontjából, de még így is nagyon sokan nem ugorják meg.

Anno gyerektörténet előtt én is megcsináltattam a vizsgálatot. Csak megerősíteni tudom a körülményeket. Se csinos, segítőkész nővérke, se video, csak ezeréves CKM..... nem volt eccerű.

Amúgy meg a donorsághoz nagyon sok feltétel kell, hogy megfelelj. Nekem anno mikor mentem izgulva, hogy minden rendben lesz-e, akkor hiába lett jó az eredményem, és mondta az asszisztens nyugtatólag mosolyogva, hogy maga akár donor is lehetne, mikor a doki belenézett a papírokba és csak annyit mondott, hogy "ááááh....túl öreg"... voltam talán 32. :)))

Egy másik élsportoló ismerősnek meg hiába volt meg a kellő mennyiség, mondták neki, hogy nagyon "lassúak" a kis huncutok így szart se ér az egész. Állítólag sportolóknál gyakori problema...

Weeno 2017.03.21. 09:55:47

@szamaritánus: Ez nekem szólt? Én főállásban marketinges vagyok. Ezt a blogot a spórolás és mellékes pénzszerzés témára terveztem felhúzni, de csak kedvtelésből írok.

Weeno 2017.03.21. 09:56:42

@IamTwo: Köszönöm a hozzászólásod! Lehet, hogy kicsit outdated forrásokat olvastam. ;)

Csak Norris 2017.03.21. 09:56:51

@Pic: "Egy másik élsportoló ismerősnek meg hiába volt meg a kellő mennyiség, mondták neki, hogy nagyon "lassúak" a kis huncutok így szart se ér az egész. "

Gondolom ez gangbang partinál jelent hátrányt.

Csak Norris 2017.03.21. 10:10:37

Azért a 4-es pontban elég diszkréten írták le a qrvát meg a hímringyót.

Ennyi erövel jobban keres ha néhe bevállal egy-egy amatör forgatást, akkor nem kell a kivénhedt pecs lelki szemétládájaként funkcionálni...

IamTwo 2017.03.21. 10:15:41

@Weeno: Mindenesetre a honlapon ezt írják "Általában hetente egyszer javasoljuk a plazmaadást. Aki többször akar adni, az egészségi állapot alapján az orvos engedélyével adhat esetenként egy héten kétszer plazmát. Évente 45 alkalommal lehet plazmát adni." szóval gyakrabban csak esetenként és azt is csak orvosi engedéllyel lehetséges. Bent vezetnek egy kis kartont az is csak 45-ig van számozva.
Én heti egyszer megyek.

Weeno 2017.03.21. 10:24:27

@IamTwo: Jaja, azt én is olvastam. Mindenesetre elég sokszor adtam vért, ott is meg lehetett trollkodni a rendszert, amíg nem kezdték el a központi rendszerükben a figyelmeztetések használatát. :)

IamTwo 2017.03.21. 10:29:20

Itt max úgy tudod kijátszani, ha máshova is jársz. Nem tudom, hogy van-e erre vonatkozó központi nyilvántartás. De úgy veszem észre komolyan veszik ezeket, mert pl. véradás után két héttel lehet menni megint plazmát adni. Én a 14. napon mentem és elzavart a doki.
Ugyanakkor ha a túl sok donációtól esetleg leesik a vér fehérje szintje, akkor ki fognak zárni.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.03.21. 11:21:46

Hitgyülis Sanya öröme a Szórakoztató Képes Erkölcstan blogon is megjelent:

erkolcstan.blog.hu/2017/03/21/hitgyulis_sanya_orome

kistorpe · http://stressfree.hu 2017.03.21. 11:40:06

Ez még csak a második posztod, és kint vagy az index címlapján! :-) Gratula!
Jó a stílusod. :-)

Weeno 2017.03.21. 13:32:24

@kistorpe: Köszi szépen! Eredetileg a saját szórakoztatásomra kezdtem írni, nem is számítottam rá, hogy rögtön Indexre megy. Jó visszajelzés volt, szóval igyekszem minőségibb tartalmakat készíteni. ;)

kalandfereg 2017.03.21. 16:42:47

Spermadonor életében egy férfi összesen 4 gyerekhez lehet, én úgy tudom.
Azt mondjuk nem tudom, hogy tartják nyilván, hogy ne fordulhasson elő többszörös apaság, de a névtelenség megmaradjon. Biztos taj számmal.
De ez így logikus, mert ha valakinek sok gyereke van, akik ráadásul nem is tudják, ki a biológiai apjuk, előfordulhat, hogy a leszármazottak alkotnak egy párt, és a gyerekeiknél nagyobb eséllyel fordul elő genetikai rendellenesség.
Szóval ez a havi 6 alkalom jól hangzik, csak nem hiszem, hogy így van.

IamTwo 2017.03.21. 18:45:44

@kalandfereg: nem írta, hogy _havi_ 6 alkalom.

Érdekes, hogy majd' minden komment a spermadonor opción pörög, pedig nem is esélyes :)

kalandfereg 2017.03.22. 16:21:53

@IamTwo:
Jogos, tényleg nem írta.
Viszont nekem ettől eltekintve is teljesen más infóim vannak a spermadonorságról, pl. a 15.000Ft az költségtérítés, mert csak azt lehet kapni, pénzbeli ellenértéket a jogszabály szerint nem.
Ezen kívül 35 nap szexmentesség van az éles mintavétel előtt, ezt sem említi a cikk.
Aztán meg én úgy tudom, csak külső tulajdonságokat rögzítenek a mintához, ilyesmiket, mint intelligencia, humorérzék, stb. nem.
Már ha van egyáltalán gyűjtés, mert én úgy tudom, Magyarországon jelenleg nincs államilag szervezett.

IamTwo 2017.03.22. 23:37:19

@kalandfereg: Kétféle költségtérítés van: a tételes és az átalány. Ilyenkor átalányt fizetnek, ez ez a fix, amit mindenki megkap. Nem kérnek számlát a buszjegyről vagy a tankolásról, cserébe akkor sem kapsz többet, ha a valódi költségeid ennél magasabbak (de akkor meg nyilván nem mész). Én még adóigazolást is kapok minden alkalommal.
A többihez nem tudok hozzászólni, kivéve talán azt, hogy a plazmát sem állami szervezet gyűjti (mint pl a vért), hanem magáncég.
süti beállítások módosítása